אז סבתא עלתה מרומניה, או שאמא או אבא נולדו שם והגיעו לישראל כילדים? הסיפור שלכם דומה לסיפור של אלפי, עשרות אלפי ומאות אלפי יהודים ישראלים עם שורשים ברומניה. אם זה אכן הסיפור, הרי שיש לצפות כי יש לכם זכאות לקבלת אזרחות רומנית, ויפה שעה אחת קודם.
לא סתם אופנה, הוצאת דרכון זר, בדרך כלל אירופאי, זה מהלך נבון ומתבקש. אם אתם קוראים שורות אלו, אנחנו לא צריכים לשכנע אתכם כי זה צעד נבון, אבל בהחלט נוכל לעזור כאשר נחלוק כמה מהעובדות שיעזרו לכם לעשות סדר בראש, לקראת המהלך המבורך של השגת האזרחות הזרה.
מה אתם צריכים לדעת על הדרכון הרומני:
- דבר ראשון חשוב לדעת כי גם אם אין לאיש במשפחה דרכון או אזרחות פעילה, הרי שיש מושג הנקרא "אזרחות רדומה", אותה ניתן "להעיר". לאחר שהאזרחות המקורית (של מי מההורים או הסבא והסבתא) התעוררה לה, במקרים רבים תהיו זכאים באופן כמעט אוטומטי לאזרחות רומנית
- הנפקת דרכון ואזרחות ברומניה תדרוש מכם עבודה מול עורך דין בישראל. אל תתפתו לנסות לעשות את זה לבד. זה עלול לא רק לעלות לכם ביוקר בעלות הסופית, אלא גם בכישלון שעלול לפגוע בסיכוי שלכם אחר-כך אפילו עם עורך דין המתמחה בתחום.
- גם אם אזרחותו הרומנית של בן המשפחה שלכם, אבא, אמא, סבא או סבתא, נשללה בעבר, עדיין ישנם מצבים בהם ניתן על פי חוק להשיב את האזרחות לאותו האדם בדיעבד, ובכך לפתוח שוב את הדלת להשגת האזרחות עבורכם.
שלבים בתהליך:
ההתחלה היא כמובן איתור המסמכים, שכן "שביל הניירת" הוא השביל עליו צועדים בכל הליך בירוקרטי בימינו. ישנה רשימת מסמכים רשמית אשר תקבלו אצל עורך הדין בהתאם לתיק שלכם, ואיתור המסמכים הינו תהליך שיכול לקחת זמן מה, שכן לעיתים מדובר בנבירה בארכיונים, שליחת בקשות לגופים גדולים ומסורבלים, וכיו"ב.
לאחר שאותרו כל המסמכים הנדרשים לקבלת אזרחות רומנית, יש לאמתם אצל נוטריון, ולהחתימם עם אפוסטיל. לאחר מכן יש לבצע הגשת בקשה רשמית ברומניה, ולהמתין לפסיקת האחראים לדבר.