גמלת סיעוד, מהווה את אחת מהדרכים של מדינת ישראל לסייע לתושבים ולאזרחי המדינה שלה, ובפרט, מדובר על סיוע לאנשים שזקוקים לעזרה של אדם נוסף כדי לבצע פעולות יום יומיות פשוטות, כגון – רחצה, אכילה, עשיית צרכים, תנועה, וכיוצא בזאת. תביעה לגמלת סיעוד, היא הדרך שבה ניתן להשיג את דמי גמלת הסיעוד, ומדובר על תהליך לא מורכב שדורש מעבר של מספר שלבים פשוטים. בשורות הקרובות, נביא לידכם מידע חשוב ורלוונטי על גמלת סיעוד, ובעיקר על הגשת תביעה לגמלת סיעוד וכיצד זה מתבצע.
הגשת תביעה לגמלת סיעוד – שליחת כל המסמכים הרלוונטיים
הגוף שאחראי על אישור גמלות סיעוד ומחליט מה הוא גובה הגמלה בכל מקרה – הוא המוסד לביטוח לאומי. כדי להחליט על קבלת גמלת הסיעוד, המוסד לביטוח לאומי דורש כי תשלחו מספר מסמכים, כאלה שיסייעו למוסד לביטוח לאומי להחליט על אישור או אישור קבלת גמלת הסיעוד.
אילו מסמכים צריך להגיש למוסד לביטוח לאומי?
על מנת לבצע תביעה לגמלת סיעוד יהיה עלינו לשלוח את המסמכים הבאים למוסד לביטוח לאומי –
- ייפוי כוח – במידה האדם שמגיש את התביעה, הוא לא תובע הקצבה בעצמו, אלא אדם כלשהו מטעמו, יהיה עליכם לצרף העתק צו אפוטרופוס, כזה שמעיד על כך שאתם אלו שמטפלים בסוגיה זו מטעמו של התובע.
- תביעה לגמלת סיעוד – במידה והאדם שמבקש את גמלת הסיעוד מתגורר במוסד או בבית אבות, אזי שהנהלת המקום שבו הוא מתגורר אחראית על מילויו של סעיף 9 בתביעה זו. במידה ומדובר על אדם שמאושפז בבית החולים, אזי שניתן להגיש תביעה לגמלת סיעוד באמצעות עובד סוציאלי שמועסק בבית החולים.
- אישורי הכנסות – אישורים שונים שמעידים מה הם ההכנסות השונות שלכם או של בן הזוג שלכם. את אישורי ההכנסות, יש למלא עבור ארבעה חודשים אחורה בסך הכל.
- מסמכים רפואיים – יהיה עליכם לשלוח מסמך אשר מכיל את כל המידע הדרוש על מצבכם הרפואי לאחרונה, לרבות – טיפולים שונים, תרופות, או סיכומים של אשפוזים שהתבצעו שלושה חודשים קודם להגשת התביעה.