אם אתם חולמים לעבוד עם רחפנים מקצועיים, בין אם כתחביב או כמקצוע, אתם קוראים את המאמר הנכון. קבלו כעת את המידע הבסיסי החיוני שיעזור לכם לעשות צעד קדימה, ולהתקדם לעבר קבלת רישיון רחפן מקצועי משלכם.
המילה רחפן בעצם מדברת על לא פחות מכלי טיס, וככזה כדאי לדעת מה אתם עושים עמו. לא סתם ישנה דרישה מהמדינה להטיס כלים אלו רק עם רישיון, שכן רחפן הוא כלי רציני הדורש ידע ויכולות תפעול, כולל התמודדות עם מצבי חירום. את הידע הזה מקבלים בקורס מטיסי רחפנים, קורס שמסתיים במבחנים וקבלת תעודה רשמית.
מוכנים להמריא? אלו הכללים:
- גובה – במדינת ישראל ישנה הגבלה על הגובה בו מותר להטיס את הרחפן שלכם, והמגבלה היא לא יותר מחמישים מטרים (50 מ’)
- שטח – הטסת רחפן חוקית נעשית רחוק מאזורים בהם הוא עלול לסכן מישהו, כלומר שאין להטיס רחפן ליד בסיסים של צה"ל, לא ליד נתב"ג (או שדות תעופה אחרים), ולא בכל מקום בו מתקהלים אנשים רבים.
- שמירה על קשר עין – אתם לא יכולים לשלוח רחפן לאי-שם בלי לראות אותו בעיניכם. מדובר בחוק שקשה לאכוף, שכן ראייה היא דבר שמשתנה מאדם לאדם, אך ישנה התנהלות אחראית ותנאי שטח משתנים שדורשים שתהיו בקשר עין תמידי עם הרחפן.
מה השלב הבא?
כדי להוציא רישיון רחפן צריך לשוב לספסל הלימודים, הפעם מבחירה מלאה ולא מחוק חינוך חובה, וללמוד את מה שחובה לדעת כדי לעמוד בתנאי קבלת הרישיון. בקורס תלמדו את כל מה שצריך לדעת כדי לקבל רישיון מטיס, רישיון מפעיל אווירי ורישיון כלי הטיס עצמו.
שימו לב כי ישנם קורסים שונים שמתאימים לצרכים שונים. לדוגמא קורס מטיס של עד 4 ק"ג או קורס דומה אך לרחפנים של עד 25 ק"ג, וההבדל, כפי שאתם רואים, זה 21 ק"ג של כלי טיס, לא מובן מאליו בכלל. כדי לקבל מידע יותר מפורט על הקורס שייתן לכם רישיון רחפן, ומדוע בכלל זה משתלם (וזה ממש משתלם!), היכנסו לאתר https://www.preflight.co.il/.