עבור אדם סיעודי שנאלץ לשהות שעות רבות מדי יום במיטה, רהיט זה הופך לאחד המשפיעים ביותר על איכות החיים אם לא המשפיע ביותר. בהתאם חשוב להקדיש תשומת לב רבה לבחירת מיטה סיעודית, וכך לנצל באופן מקסימלי את ההתפתחויות בתחום זה ואת הפתרונות המתקדמים הקיימים כיום.
אפשרויות כוונון המיטה
מיטות סיעודיות חייבות להיות נוחות מאוד, משום שכאמור האדם – בין אם מדובר בקשיש, בין אם באדם שעבר תאונה קשה ובין אם הסיבה למצב הסיעודי היא מחלה – שוהה בה חלק ניכר מהזמן.
ככל שיש יותר אפשרויות כוונון למיטה ויותר מצבים, יש סיכוי טוב יותר למצוא תנוחה מדויקת שתמנע כאבים ופצעי לחץ שיוסיפו על הקושי.
האופציה המומלצת ביותר היא מיטת פאולר – מיטה סיעודית שניתן לכוונן בה גם את החלק של הראש וגם את האזור של הרגליים, וכך להבטיח שליטה מלאה בתנוחה. פרמטר רלוונטי נוסף הוא זוויות ההטיה המרביות של כל אזור.
כושר נשיאה ובטיחות
חלק מהאנשים הסיעודיים הם כבדי משקל במיוחד, וכשזה המצב שיקול רלוונטי נוסף בבחירת מיטה סיעודית הוא כושר הנשיאה המקסימלי שלה. באופן כללי חשוב לוודא שהמיטה יציבה ואמינה, כדי שלא תקרוס לפתע ותפגע באדם הסיעודי באופן משמעותי. בהיבט של הבטיחות כדאי גם לוודא שיש מעקות צד (שניתנים להורדה והרמה) ושהבלמים בגלגלים מספקים נעילה אפקטיבית.
מיטה סיעודית עם מנגנון חשמלי
עוד המלצה לגבי המיטות הסיעודיות הוא לבחון את האופציה של המיטות בעלות המנגנון החשמלי. כשאפשר למשל להרים את משענת הגב או להעלות את גובה המיטה בלחיצת כפתור פשוטה, תפעול המיטה הופך להיות קל ונוח. בהקשר זה חשוב לזכור שלפחות בחלק מהמקרים למטפל או למטפלת של האדם הסיעודי, או לקרובי המשפחה שדואגים לו, אין כוח פיזי – מה גם שמדובר בפעולות שיש לבצע מדי יום.
בהתאם מיטה סיעודית חשמלית משדרגת במידה ניכרת את התועלת ואת איכות החיים, הן של האדם הסיעודי והן של סביבתו. חשוב לוודא שמדובר בדגם מתקדם של מותג מוערך, כדי שאפשר יהיה להשתמש במיטה הסיעודית החשמלית במשך שנים רבות ללא חשש.