דנטופוביה היא בעיה רפואית מוכרת המתארת מצב של פחד חסר פרופורציה מרופא שיניים ומטיפולים דנטאליים. ישנם אנשים שמקבלי םהתקפי חרדה של ממש כאשר הם רק חושבים על חדר הטיפולים של רופא השיניים, שלא לדבר על הרעש של המכשור הרפואי, הריח של חומרי החיטוי, או המראה של האדם בחלוק הלבן הרוכן מעליהם לבצע טיפול שורש או כל טיפול דנטאלי אחר.
ובכל זאת, עם כל הכבוד לדנטופוביה, הרי שהרוב המוחלט של בני האדם, אפילו אלו שכבר עברו טיפול שורש בעבר, לא ממש מפחד מרופא השיניים. ישנו חשש קל ומובן אצל כולם, מתוך ההכרות עם כאבי שיניים במצבי חולי ודלקת, ואפילו מהכאבים שמתרחשים פה ושם בטיפול עצמו. אבל הפרופורציה חשובה, ובעיקר חשוב להבין כי יש טיפולים שחובה לבצע, כדי לשמור על הבריאות.
הכול על טיפול שורש
טיפול שורש הוא טיפול נפוץ למדי, לטוב או לרע. לרע מכיוון שזה אומר שיש הרבה אנשים שסובלים בכל רגע נתון מכאבי שיניים ורגישות בשיניים, וזה פשוט לא נעים. לטוב, מכיוון שזה אומר שיש הרבה מאוד ידע רפואי וניסיון רפואי מצטבר בכל הנוגע לטיפולי השורש בעולם הרפואה הדנטאלית, מה שמוביל לפתרונות טכנולוגיים טובים יותר ויכולת טובה יותר לרופאים לתמוך בבריאות השיניים שלנו.
טיפול השורש מומלץ רק לאחר אבחון שנעשה בהדמיה בצילום. במצב אידיאלי, הצילום נעשה בביקורת השנתית או על רקע חשד של הרופא המטפל או של השיננית, ששולחים את האדם לצילום שיניים. במקרה של גילוי מוקדם, זכיתם, תוכלו לעבור טיפול לפני שהתחלתם לסבול מהכאב שמסתתר מעבר לפינה. ובכל זאת, מרבית המקרים מתגלים לאחר שהמטופל קובע תור אצל רופא השיניים שלו, עם תלונה על כאבים חוזרים עם רגישות לשינויי טמפרטורה.
ומה עושים בהליך עצמו?
טיפול שורש מתחיל בהרדמה, כמו טיפולים רבים אחרים. הסיבה היא שהרופא מתעתד לטפל בשורש השן שלכם, כלומר אזור עצבי רגיש במיוחד. השלב הבא הוא סילוק החלקים הפגועים והפגומים שהובילו למצב ונוצרו בעקבותיו. בכדי לוודא שאין זכר לנזק. תעלות השורש יתרוקנו לגמרי, וחלקים שונים בשן יוסרו. לאחר מכן מגיע שלב שיקום השן.
שיקום השן כולל שחזור מבנה השן בדרכים שונות. אל תשכחו שבמהלך טיפול השורש היה צורך לחדור לגוף השן ולהגיע עד לשורש, והוסרו חלקים שונים בשן, בהתאם לצורך הרפואי. לכן בשלב זה יש לסתום את החורים ולמלא את החללים, ואז לשחזר גם את החלק החיצוני עם מבנה שיקומי או כתר, וכך מסתיים טיפול שורש נפוץ.