המאה ה-21 מתאפיינת בשינויים משמעותיים מאוד, ובמקרים רבים גם כאלה שמתרחשים תוך זמן קצר מאוד. אחד מהם הוא המעבר מכלי רכב שמונעים בבנזין לכאלה שמונעים בחשמל. אופניים חשמליים וקורקינטים עם מנוע חשמלי הם כבר חלק בלתי נפרד מהנוף במרחבים האורבניים ותוך זמן קצר יצטרפו אליהם גם מכוניות עם מנוע שכזה.
טכנולוגיות משוכללות
מכוניות חשמליות הן כמובן לא דבר חדש. יוזמות שונות בתחום קיימות כבר כמה עשרות שנים, אבל ההבדל הוא שבעבר לא היה פתרון לעקב האכילס של הקונספט – הצורך לפרוס עמדות טעינה כך שכל בעל רכב חשמלי יוכל "לתדלק" את הסוללה בקלות ובפשטות ולהגיע לכל מקום שירצה – וכעת יש.
הגורם לכך הוא השתכללות הטכנולוגיות שמאפשרות ייצור עמדות טעינה מהירות ואולטרה-מהירות, כלומר כאלה שב-7 דקות ממלאות סוללה של רכב חשמלי ממוצע כך שניתן יהיה לנסוע איתו לא פחות מ-100 ק"מ. הטכנולוגיות החדשניות מאפשרות גם ייצור עמדות טעינה ביתיות איכותיות.
מה חשוב לדעת על עמדת הטענה ביתית?
באופן טבעי עמדת טעינה ביתית לא תמלא סוללה ב-7 דקות וגם לא ב-20 דקות – אבל ממילא מימד הזמן אינו קריטי כשההטענה מתבצעת בזמנו הפנוי של הנהג, למשל אחרי שהוא חוזר הביתה מעוד יום עבודה ורק למחרת בבוקר הוא זקוק שוב לרכב.
בהתאם כשמחפשים עמדת טעינה המלצה לדגם ביתי איכותי מבוססת לאו דווקא על מהירות, שתלויה כמובן בהספק של העמדה (הטווח המקובל הוא 7.2 קילו-ואט עד 22 קילו-ואט). הדגשים העיקריים הם עמידות, יציבות, אמינות ובטיחות, וכדי שתוכלו לישון בשקט בידיעה שהעמדה בטוחה וממלאת את ייעודה חשוב לרכוש אותה אך ורק מיצרנים מוכרים.
עמדת טעינה המלצה חשובה
כשמחפשים עמדת טעינה המלצה חשובה במיוחד היא לקחת בחשבון שישנם שני סוגים של חיבורים לעמדות אלה. ליתר דיוק מכוניות שיוצרו בארה"ב או במזרח הרחוק מגיעות עם חיבור מסוג אחד, ומכוניות שיוצרו ברחבי אירופה עם חיבור מסוג שני. עמדות ההטענה הביתיות מגיעות עם שקע אחד בלבד שמתאים רק לאחד משני החיבורים, ולכן צריך לבחור מראש עמדה בהתאם לכלי הרכב שיש לכם או לזה שאתם מתכננים לרכוש. באופן כללי לגבי עמדת טעינה המלצה נוספת היא לזכור שבקרוב מאוד יתווספו אלפי מקומות במרחב הציבורי שבהם ניתן יהיה למלא את הסוללה של הרכב החשמלי.