אנחנו חיים בעידן שבו מידע רב, בכמעט כל תחומי החיים, נמצא בהישג יד. המידע הזה עשוי לשפר במידה ניכרת את איכות החיים שלנו, ובתחום הצרכנות הערך שלו הוא אלפי שקלים ואפילו עשרות אלפי שקלים כשבוחנים את התועלת המצטברת לאורך השנים. בפרט קל לנו הרבה יותר מבעבר לבצע השוואות מחירים בכל התחומים, ואחת הדוגמאות הטובות ביותר היא השוואת מחירי ביטוח.
רכישת פוליסה חדשה – לא בלי השוואה מקיפה
מצב אחד שבו נדרשת השוואת מחירי ביטוח הוא כשרוכשים פוליסה חדשה.
ראשית, מומלץ להיכנס לאתר הר הביטוח ושם לבדוק מהן הפוליסות שכבר קיימות עבורכם – בדרך זו תימנעו מכפל ביטוחים, תופעה שמאות אלפי ישראלים, ואולי אפילו מיליונים, משלמים בגללה סכומי עתק לחברות הביטוח ללא שום צורך (לפי הערכות משרד האוצר, מדובר בלפחות 3 מיליארד ₪ בכל שנה!)
כשמבצעים את ההשוואה, חשוב לבחון גם את העלות וגם את התועלת.
בדיקה תקופתית של תיק הביטוחים
בנוסף, מומלץ לבצע בדיקה מקיפה של תיק הביטוחים אחת לשנה או שנתיים. חשוב לזכור שהצרכים שלנו משתנים לאורך השנים, וגם הכיסויים הנדרשים עשויים להשתנות. כמו כן ייתכנו הצעות אטרקטיביות לפוליסות ביטוח מכל הסוגים שלא היו קיימות בעבר, וחבל לפספס אותן עקב הזנחה. באופן טבעי גם כשבודקים את תיק הביטוחים ומשווים את הפוליסות הקיימות לאופציות חלופיות, חובה לבצע את ההשוואה באופן חכם.
איך מבצעים נכון השוואת מחירי ביטוח?
השוואת מחירי ביטוח באופן מושכל מחייבת כאמור התייחסות לא רק לפרמיה החודשית אלא גם להיקף הכיסוי ולאיכות השירות של כל חברת ביטוח.
חשוב להדגיש כי למשל ביטוח סיעודי הוא לא בהכרח מוצר זהה בכל חברת ביטוח. דוגמה נוספת היא ביטוח אובדן כושר עבודה, כשבכל פוליסה התנאים עשויים להיות שונים – למשל מבחינת ההגדרה מהו האחוז המינימלי של אובדן כושר עבודה שמאפשר את הפעלת הפוליסה. מומחים אובייקטיביים בתחום יסייעו לכם להבין מהו הכיסוי הנחוץ לכם באמת ואיך למצוא אותו במחיר המשתלם ביותר.
בנוסף כדאי לבחון מהו שיעור אישור התביעות עבור כל סוג ספציפי של ביטוח אצל כל חברה, וגם כמה תלונות יש עליה – נתונים שניתן למצוא בדוח שמפרסם משרד האוצר מדי שנה.