ועדות רפואיות של משרד הביטחון הן הגוף שמוסמך לקבוע אחוזי נכות לחיילי צה"ל – בסדיר, בקבע ובמילואים – שנפגעו במהלך שירותם הצבאי. על-מנת למצות את כל הזכויות המגיעות לחייל שנפגע, חשוב לדעת כיצד מתנהלת הוועדה. מידע בנושא זה ודגשים חשובים נוספים ממתינים לכם כאן בעמוד.
איסוף מסודר של המסמכים הרפואיים
ועדה רפואית משרד הביטחון כוללת אנשי מקצוע שמחויבים לספק שירות איכותי לכל חייל שנפגע וסובל מנכות. יחד עם זאת הוועדה לא אמורה כמובן לקבל אוטומטית כל דרישה, ואף עלולה להתנהל בשרירות לב לעיתים. בהתאם חשוב מאוד להגיע לוועדה מוכנים, עם כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים: רנטגן, CT, אולטרסאונד, MRI וכל בדיקה אחת הקשורה לפגיעה. כמו כן כדאי להדגיש (עם מרקר) ממצאים משמעותיים, וגם לעבור על כל המסמכים – כדי שאם תישאלו שאלות ע"י חברי הוועדה, תוכלו לענות מיד ובביטחון (וכמובן באופן מדויק).
החשיבות של חוות דעת מומחה עבור ועדה רפואית משרד הביטחון
לקראת התייצבות בפני ועדה רפואית משרד הביטחון ייתכן שתזדקקו לחוות דעת של מומחה בתחום הספציפי הקשור לפגיעה שלכם. חוות הדעת הזו תפרט את כל הבעיות שמהן אתם סובלים, וגם תבהיר את הקשר שלהם לשירות הצבאי ולאירוע שהוביל לפגיעה. לחברי הוועדה הרפואית יהיה קשה להתעלם מחוות דעת של מומחה בתחום, ולכן מדובר במסמך משמעותי במיוחד. אם ניגשתם לוועדה בלי חוות דעת כזו, וכעת אתם מבקשים לערער – חוות הדעת היא כבר חובה של ממש.
ליווי של עורך דין
החוק מאפשר לכל מי שזומן אל ועדה רפואית משרד הביטחון להתייצב עם עורך דין מטעמו. עורך הדין גם מוסמך לענות על שאלות בשם הלקוח, ולהציג את כל המצוקות שמהן הוא סובל. באופן טבעי עורך דין מנוסה, שכבר הופיע בפני ועדות רפואיות בעבר, יודע בדיוק איך לפרוס את תמונת המצב, מה להבליט ומה לענות על כל שאלה – ובכך הוא ממקסם את הסיכוי להגיע לתוצאות הרצויות. עוד כדאי לדעת בהקשר זה כי לכל אדם מוקדשות 10-15 דקות (ומעט יותר כשמדובר על פגיעה נפשית) – ולכן כדאי להיעזר בעורך דין שיודע להעביר את כל המידע החשוב בזמן קצר.