אם יש לכם מזגן בבית ואתם מפעילים אותו באופן תדיר, אתם בוודאי מכירים את התופעה של ריחות לא נעימים שלעיתים יוצאים מתוכו. כאשר מגיעים הביתה ויש ריח רע מהמזגן בבית, חשוב מאוד לבדוק את המקור לבעיה ולראות כיצד ניתן לטפל בה. בחלק מהמקרים, מדובר על איזה שהוא רכיב שמתחמם יותר מדי ואז הריח שעולה מהמזגן הוא של מעין "שריפה". כאן מדובר בקלקול שיש לטפל בו באופן מיידי. בחלק הגדול יותר של המקרים, מקור הריח הרע הוא מעובש שהצטבר בתוך המזגן ומכאן שמלבד אי הנוחות – קיימת סכנה ממשית לבריאותם של האנשים אשר נושמים את האוויר שיוצא מהמזגן.
כיצד מצטבר עובש בתוך המזגן?
המזגן פועל פעמים רבות במהלך השנה, בעיקר בעונות שיש בהם טמפרטורות קיצוניות לכאן או לכאן, כלומר כאשר קר באופן מיוחד במהלך החורף או שחם במיוחד בקיץ. בעונת החורף נוצרים הנזקים הגדולים ביותר למזגנים, זאת מכיוון שהמזגנים, אצל מרבית האנשים, פועלים בתנאי מזג אוויר קרים – משמע שהחדר ללא מיזוג הוא קר מאוד ואז מפעילים מזגן על חימום. אז כיצד נוצר ריח רע מהמזגן בבית? סגירה של החלונות כדי למנוע "זליגה" של אוויר החוצה, מייצרת מצב של חדר לח ודחוס במיוחד, מה שלא מסייע למזגן כמובן והוא פועל במאמץ רב יותר מהרגיל. החום והלחות שבתוכו, מייצרים ביחד עובש וזה עלול להיות מסוכן מאוד אם לא מנקים אותו בזמן.
איך מתמודדים עם ריח רע מהמזגן בבית?
ראשית כל, חשוב מאוד לנקות את מסנני המזגן על בסיס קבוע, מה שיסייע מאוד לפעולה יעילה הרבה יותר שלו. חומרים ידידותיים לסביבה שניתן להשתמש בהם על מנת לנקות את המזגן, יכולים לעזור אף הם, לשתי מטרות עיקריות:
- ניקוי החלקים הפנימיים של המזגן והסרת העובש מתוכו, לרבות הסכנות העולות ממנו.
- טיהור האוויר והפיכת הריח הרע לניחוח נעים.
חשוב לציין: כאשר דואגים לאוורור החדר ומשאירים, בכל הפעלה של המזגן, גם חריץ חלון פתוח שמכניס קצת אוויר טרי מבחוץ – לא פוגעים באפקטיביות החימום של המזגן בחורף ובמקביל יכולים למנוע נזקים רבים.