המצאת הכריך – או בשמו הלועזי, סנדוויץ' – מיוחסת לרוזן בריטי שחי במאה ה-18, ג'ון מונטאגיו שמו. מונטאגיו, שהתואר הרשמי שלו היה הרוזן ה-4 מסנדוויץ', אהב משחקי קלפים ונטה לשקוע בהם עד שלא רצה לבזבז זמן על ארוחות – והפתרון המושלם היה ארוחה שלמה בין 2 פרוסות לחם. כיום סנדוויצ'ים הם מוצר מבוקש במיוחד במקרים רבים, גם כשאין זמן לארוחה מלאה ורוצים "לחטוף" משהו, וגם באירוע פרטי או עסקי מכל סוג כריכים יכולים להוות פתרון מושלם.
ארוחה מלאה וגם קלילה
היתרון הראשון של הסנדוויצ'ים הוא שמצד אחד מדובר במאכל שיכול להכיל את כל אבות המזון הנחוצים, ובמיוחד אם הוא מורכב נכון על-ידי אנשי מקצוע אחראים, ומצד שני מדובר במנה קלילה למדי. יתרון זה משתלב היטב עם המגמה העכשווית של אכילה בריאה יותר, מודעת יותר וגם פחות מכבידה – במקום ארוחה של כמה מנות שאחריה ישנה תחושת כבדות, כריך קליל, טעים להפליא ומשביע מאוד.
מגוון רחב מאוד של אפשרויות
עוד יתרון של כריכים כבסיס לפן הקולינרי של אירוע פרטי או עסקי, בבית או במשרד, הוא שלל האפשרויות. סנדוויצ'ים בשריים עם סוגי בשרים שונים, סנדוויצ'ים חלביים עם צפתית, בולגרית או שמנת, סנדוויצ'ים שמוגדרים פרווה עם למשל סלט ביצים או סלט טונה וגם סנדוויצ'ים שכוללים רק מרכיבים מהצומח לטובת הטבעונים – ובכל מקרה שלל טעמים ומראה מרשים, כך שכל אחד וכל אחת יכולים למצוא אופציה אופטימלית עבורם.
פשטות
כשהאירוח באירוע מבוסס על כריכים, קל ופשוט יחסית לתפעל את האירוע. אין צורך בחימום מנות, אין צורך במלצרים שיגישו את האוכל, לא מתלכלכים כלים רבים ולכן גם אין צורך להשקיע זמן בניקוי שלהם (ומצד שני אין צורך לדאוג לכמות גדולה של כלים חד פעמיים, שכידוע מזהמים את הסביבה ולכן בשנים האחרונות אנשים עם מודעות אקולוגית משתדלים לצמצם את השימוש בהם) – ובסך הכל נדרש מינימום זמן.
כל כמות שהיא של כריכים במחיר אטרקטיבי
כריך הוא גם מוצר זול ביחס לאיכות שלו, כך שבחירה בסנדוויצ'ים כבסיס לתפריט של האירוע היא החלטה נכונה מאוד גם מבחינת יחס העלות-תועלת. כשמשקללים את כל היתרונות, מבינים מדוע יותר ויותר אנשים בוחרים באופציה הזו – וגם לכם כדאי לשקול אותה.